Wszystko o bocianach z Raszkowa, Lewkowa i Przygodzic (pow. ostrowski)
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2 3
Offline
Miodek z czubków sosny Składniki:
1/2 kg młodych przyrostów sosny (do 10-12 cm)
1 litr wody
1/2 kg cukru
Sposób wykonania:
Młode przyrosty sosny opłukać i przełożyć do garnka. Wlać wodę i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 2 godziny. Ostudzić i ostawić na 24 godziny.
Następnie przecedzić i odcisnąć. Do czystego garnka wlać płyn sosnowy i dodać cukier. Całość gotować na małym ogniu (bez przykrycia) przez około 2-3 godziny.
Gorący miód sosnowy przelać do czystych i suchych słoików. Szczelnie zakręcić i wynieść do ciemniej i zimnej piwnicy.
Składniki wystarczą na około 2 słoiczki po około 200 ml.
Miód sosnowy jest pomocny przy nieżycie dróg oddechowych (chrypce, suchym kaszlu, katarze, bólu gardła).
Na zdrowie i smacznego.
Ostatnio edytowany przez wala (2016-05-11 15:55:40)
Offline
mam przepos na fryki dla odchudzających sięhttps://dietavenus.pl/frytki-z-dyni/
Offline
Ostatnio edytowany przez wala (2018-03-04 15:54:03)
Offline
Strony: Poprzednia 1 2 3