Wszystko o bocianach z Raszkowa, Lewkowa i Przygodzic (pow. ostrowski)
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2
Wątek zamknięty
Środa
Dzisiaj w Karmniku ptaki uwijają się jak tylko mogą, wyraźnie ochłodziło się a nawet chwycił lekki mrozek. Zapasy są obfite, a więc cieszy oko kiedy to pojawia się dostojny Dzięcioł:
https://www.youtube.com/watch?v=53U65Id-1Q4
Szczęście to uśmiech bliżniego. To serce,to słońce, to ptak. To piosenka i słowa ciepłe....Od Ciebie tylko zależy jak spojrzysz na ludzi i świat....
31.12.2015 temperatura o godzinie 8.00 wynosi -5 stopni Celsjusza.
Nadeszły wielkie mrozy , myślę że w karmniku też koło minus 15 ° C było . Słońce mocne świeci , ptaki dzięki troskliwości Admina mają pełne brzuszki. Dzisiaj też trafiłam na moment uzupełniania koła słonecznikiem, tym najpyszniejszym dla sikorek
Ale szczególną uwagę zwróciła gustowna czapeczka Admina taka specjalna na duży mróz.
Teraz w karmniku już tylko zachodzące słońce
Ostatnio edytowany przez iga (2016-01-04 08:13:07)
15.02.2016
formę wciąż ma dobrą a jak sunia w pobliżu to i przyspieszenie... Słoninka pachniała słowem Zdzichu w karmniku
screeny usunięto ze względu na podmianki
Ostatnio edytowany przez anias (2016-10-29 17:44:59)
W świecie zwierząt i ptaków niczym w zaczarowanym ogrodzie znajduję wierność, czułość, miłość.
Z szacunkiem pochylam się nad mądrością Braci Mniejszych.
anias
Poniedziałek -
Wczoraj piękny słoneczny dzień, karmnik pełen ziaren i innych smakowitości a ptaszków niewiele . Spotkałam samotną modraszkę
A tu jak pokazała Sannas poranne zaskoczenie , zima wróciła a w karmniku zaraz zrobiło się gwarno
Kiedy w południe wróciłam zajrzałam do karmnika i radość wielka spotkałam sójki
Sójki spotkałam w tym sezonie pierwszy raz dlatego zrobiłam filmik
Wtorek -
Sezon dokarmiania dobiega końca. Ptaków w karmniku co raz mniej ale ziarna jeszcze czekają. Dziękuję panu Marcinowi , że zawsze koła były pełne ulubionych ptasich przysmaków. Wiosna zawitała , karmnik w słońcu jeszcze przyjmuje gości
Nasz ulubieniec też próbuje swych sił , często jednak bez powodzenia
Jeszcze zaglądamy do karmnika ale miejsce małych ptaszków zajmują nasze ukochane bociany . Wczoraj pierwszy powrócił do Raszkowa . Ojjj będą emocje
Ostatnio edytowany przez iga (2016-07-03 17:38:55)
Strony: Poprzednia 1 2
Wątek zamknięty