Wszystko o bocianach z Raszkowa, Lewkowa i Przygodzic (pow. ostrowski)
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2 3 4 5
8.06. - poniedziałek
Ale miałam dzisiaj farta! Profeskę widziałam 8 sekund! Co za szczęście niewymowne. Po prostu w czepku się urodziłam ! Iga chyba w dwóch czepkach, bo widzi ją częściej, chociaż ja czasami też wstaję wcześniej.
"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta" Oscar Wilde
Dzisiaj nie trzeba było wcześnie wstawać ale ten drugi czepek jednak na znaczenie . Kiedy weszłam do Lewkowa spotkałam bociana a drugi właśnie przelatywał / zaznaczyłam /
Myślałam , że znów będzie walka o gniazdo a tu szok !!!! Para w gnieździe jak na początku sezonu . Nagrywanie miałam nastawione więc zobaczcie jak to było .
Ona kilka razy wylatywała aż się pogubiłam w rachunkach . Niby zgodnie porządkowali gniazdo a jednak coś tam nie iskrzy. Mialam wrażenie ,że go prowokuje a potem odmawiała . On raz poleciał po nią a gdy znów poczuł się zlekceważony to delikatnie ale jednak przegonił z gniazda.
Nie wiem jak długo jeszcze trwał jego pobyt w gnieździe bo musiałam po 15 wyłączyć komputer.
11 czerwca - czwartek
Jeśli już jestem tą szczęściarą i spotykam je częściej to dzielę się swoim szczęściem . We wtorek też była para , wschodziło słońce .
wczoraj tylko Profesję spotkałam .
Dzisiaj też miałam przyjemność spotkać . Rano była Profesja , później Arcik.
Dość długo oczekiwał , nawet wylatywał ale powrócił sam .
9 lipca - czwartek
Nie sądziłam , że spotkam jeszcze Profesję .
Była 18 czerwca
i ostatni raz ją spotkałam 27 czerwca
Gniazdo porosła trawa i chyba nie wracała , tym bardziej mnie dzisiaj zaskoczyła . Jak zawsze , przestawiła patyczek , przysiadła i jak zawsze odleciała jak by coś ją zainteresowało .
12 stycznia 2021 r - wtorek
Kolejny sezon bociani przed nami . Zbliża się zbliża ale czy będzie nam dane oglądać nasze ulubione gniazda .
Od dzisiaj nie mamy obrazu . Wtyczka wspomagająca Adobe Flash zakończyła wspomaganie
To pewnie ostatnie zrzuty z Lewkowa .
Jeszcze grudniowe , zaszronione gniazdo i okolica
i już w nowym roku pokryte śniegiem
Czy będą umiały trafić do gniazda , wybrać właściwe bez naszej nawigacji , bez naszych podpowiedzi .
Mam nadzieję ,że i tutaj doczekamy się takiego podglądu jaki jest teraz w Raszkowie .Oby jak najszybciej ... pozdrawiam
Mróz poluzował na kilka dni i na dworze zrobiło się szaro,buro i ponuro - ale nic to - najważniejsze ,że działa podgląd na nasze ukochane gniazdo
Oby Państwo Arcikowie nas nie zawiedli w tym sezonie. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję ,że wkrótce i podgląd do Raszkowa powróci
Bociany z Lewkowa - http://kamery.wlkp24.info/bociany-lewkow/
3.02. – środa
Zwiastunie dobrych wiadomości! Nawet jak Lewków padnie po kilku dniach jak Raszków – to wiemy, że prace techniczne trwają i do marca z pewnością będzie już do wszystkich kamer dostęp. Dziękujemy Ostrowianko i czekamy na naszych skrzydlatych Przyjaciół ♥.
"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta" Oscar Wilde
Podany przeze mnie powyżej link póki co działa ,ale w razie czego podaję kolejne
https://wlkp24.info/kamery/bociany-lewkow/ lub https://www.youtube.com/watch?v=5-nwCI1 … e=emb_logo
Strony: Poprzednia 1 2 3 4 5