Wszystko o bocianach z Raszkowa, Lewkowa i Przygodzic (pow. ostrowski)
Nie jesteś zalogowany na forum.
Proponuję w tym dziale umieszczać fotografie, które sami zrobiliśmy i opisywać je, aby każdy z nas wiedział z czym, z kim, czy też z jakim miejscem mamy do czynienia. Ponieważ ten wątek stworzyłam, to pozwolę sobie zamieścić kilka ujęć z kochłowickich lasów /Kochłowice-dzielnica Rudy Śląskiej/, które często odwiedzam, bo bardzo dobrze się tam czuję. Ostatnio byłam w nich z rodziną w miniony piątek, czyli 5 października. Jest to duży kompleks leśny, który łączy się z lasami halembskimi /Halemba, kolejna dzielnica Rudy Śląskiej/ i panewnickimi /Panewniki, dzielnica Katowic/. W lesie kochłowickim są stawy rybne, rybaczówka, trzy kozy, kurki i perliczki. Są też koty, bo ludzie podkarmiają, są ławki w przyzwoitej odległości, aby nikomu zbyt bliskie sąsiedztwo nie przeszkadzało, jest cisza i spokój i naprawdę piękne widoczki. Można znaleźć grzyby i zaskrońce polujące na ryby, a nawet spotkać stado pędzących saren, ale to widziałam tylko raz. No to czas na zdjęcia...
Ostatnio edytowany przez Ria (2013-08-06 09:29:15)
"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta" Oscar Wilde
Irena z wizytą pod gniazdem
http://www.allegaleria.pl/images/wjporq … d3clca.jpg
Miło Cię poznać Dami. Gif jest świetny! Zawsze zachwycają mnie wszystkie Twoje filmy i zdjęcia. Widać, że podchodzisz do tego bardzo profesjonalnie. Tak Trzymaj! Pozdrawiam Nana
z mojej wycieczki w teren- park w Świerklańcu pełen jest zieleni, wody i nie tylko skrzydlatych przyjaciół
tutaj się skryłaś
a ten ptaszek- samczyk zięby przepięknie śpiewał
W świecie zwierząt i ptaków niczym w zaczarowanym ogrodzie znajduję wierność, czułość, miłość.
Z szacunkiem pochylam się nad mądrością Braci Mniejszych.
anias
Wracając z urlopu oczywiście zatrzymałam się pod gniazdeczkiem bocianków przy drodze.
Jeden jeszcze nie lata
drugi zaczyna
W świecie zwierząt i ptaków niczym w zaczarowanym ogrodzie znajduję wierność, czułość, miłość.
anias
Odwiedziłam w Ustroniu Park Leśnych Niespodzianek
można tam karmić zwierzęta i oglądać pokazy lotów ptaków drapieżnych.. zostawiam kilka fotek
Sokół indyjski
aguja- orzeł kordylierski
i oczywiście bielik...Regan, miałam przyjemność trzymać go na ręce....
i parę fotek z lotów
anias
nad moim niebem..... też słonko pięknie zachodzi.
24.10.2013
Ostatnio edytowany przez anias (2016-10-23 16:37:32)
anias
Na pamiątkę zostawiam moje wspomnienia z sezonu 2013....
http://photopeach.com/album/o10luu
anias
Do wieńca wspomnień dorzucam i te filmiki...
pierwszy dedykuję Panu Marcinowi Okrojowi, dzięki któremu możemy oglądać naszych milusińskich....
http://photopeach.com/album/m2f3sy
drugi wszystkim, którzy spędzili przy ich gniazdach wiele czasu dokumentując ich historię...
http://photopeach.com/album/vmvkyl
Ostatnio edytowany przez anias (2013-11-23 20:02:19)
anias
Beskid Niski
kilka widoczków z trasy...
nie zabrakło spotkań z ptakami wodnymi...
[
i lądowymi...
fotografie usunięto ze względu na podmianki
Ostatnio edytowany przez anias (2016-10-23 16:33:29)
anias