Wszystko o bocianach z Raszkowa, Lewkowa i Przygodzic (pow. ostrowski)
Nie jesteś zalogowany na forum.
Raszko sprawdza , czy gniazdo już wolne.shell station with diesel near me
Wczoraj ... To był pożegnalny taniec Farcika - obtańczył tak całe gniazdo. Łezka mi się w oku kręci ...full size image hosting
W gnieździe chyba Zosia...anonymous pictures website
Dzięki luna - wydawało mi się , ze ma obrączkę - piękny widok na tle pełni...a teraz pusto...
16 sierpnia - piątek
Były wczoraj, były dzisiejszego ranka Zocha z Raszkiem przylatują , pilnują gniazda. Ktoś tam ta niebie się pojawił ale teraz już nikt wam nie odbierze waszego domu .
Oj Raszko , Raszko niestrudzony
nadal odpoczywają
Farcik wreszcie dorósł , opuścił swoich karmicieli . Piękny ten motyli taniec uchwyciła Luna . Tak chyba żegnał się z nami i myślę , że wczesnym rankiem 14 .08. odleciał do grupy sejmikujących bocianów.
Farciku , miałeś wiele szczęscia w twoim młodym życiu , niech cię ono nie opuszcza i kiedyś jak Lewko/ Leosia wracaj w rodzinne strony . Rozpoznamy cię po obrączce
Iga dzięki za te słowa , rozkleiłam się kompletnie , nic więcej nie dodam ...
17 sierpnia - sobota
Nie mogę tego pominąć mimo że sytuacja powtarza się .Nie wiem jak długo jeszcze będzie nam dane przedłużać mijający sezon. Fajnie , że jeszcze wracają choć na chwilę jak dzisiaj . Zosia wpadła do gniazda , przywołała Raszka. Raszko obowiązkowy, chętny i nie zawodzi swojej partnerki
szybko odleciał a po nim Zosia
Wróćcie jeszcze
I z księżycem...closest comerica bank
Są ...Są
..... Są....
I gdyby nie data byłabym szczęśliwa , że są ....
To niestety już druga połowa sierpnia i ten widok , jakże miły dla oczu , w mych szarych komórkach zostaje zamieniany na uczucie , którego do końca nie umiem nazwać ...strach ...obawa , żałość , ból przemijania ....
Nie jest to miłe odczucie ...
Moja działka jeszcze tryska kolorami mieczyków , floksów i nasturcji ....
I niby oko się cieszy tymi widokami a nos wonią kwiatów, ale z dnia na dzień ubywa mi radości w duszy , tak jak ubywa dnia
Coraz częściej nad moją głową przelatują klucze gęsi, z oddali dobiega klangor żurawi ...
i chciałabym krzyczeć dlaczego lecicie w tym kierunku ??? zawróćcie !!! ja pragnę wiosny , nie jesieni , nawet tej złotej przecież nienawidzę...
Zosiu Raszko
wiem, że należy Wam się wypoczynek w ciepłych krajach po trudach macierzyństwa , życzę więc Wam wiatru pod skrzydła i wracajcie szczęśliwie .... my będziemy czekać
Jeszcze na noc przyleciał ( myślę , że to Zocha).bank of north ga near me
20 sierpnia - wtorek
Raszki jeszcze wracają do gniazda. Właściciel czekał na powrót podglądu by nam zakomunikować , że jeszcze są
Po południu przyleciał Raszko , przywołał Zochę wiadomo co mu w głowie. Ale dlaczego nie skoro nadal są we dwoje , dziecko poleciało w świat to można się relaksować wspólnie
Ostatnio edytowany przez iga (2019-08-20 14:37:09)
Piękny widok . bp locations map
Jest na noc jeden ...free image uploading site